Nieuwe CX Assistant veiliger en makkelijker

Samen met de deze week uitgebrachte CX500 Firmware versie 2.1.1.9 is er een nieuwe CX Assistant beschikbaar. Deze nieuwe CX Assistant, versie 1.6.1.158, is flink uitgebreid en verbeterd. Er zijn diverse in het oog springende verbeteringen die u het werk makkelijker zullen maken bij het configureren.

Snel inzicht in gebruikte IO
Door te klikken op de IO iconen onder aan het scherm verschijnt een IO summary. Hierin staat precies per type hoeveel er totaal zijn en vrij beschikbaar is in het systeem. Hiermee kunt u dus eenvoudig bepalen of er nog CompactiMa IO modulen moeten worden geconfigureerd:

 In het ‘Connections’ menu kunt u per kast en per module zien wat vrij en gebruikt is. Dit wordt eveneens uitgesplitst per type. Deze nieuwe functionaliteit helpt u bij het koppelen van de IO aan de modules doordat u precies ziet waar wat beschikbaar is:
Hierbij geeft het eerste getal aan wat er nog vrij is, het tweede hoeveel er totaal op de kaart zitten.

Automatisch koppelen aan juiste IO module
Het systeem kent verschillende typen sensoren. Een special type is het Meteo-Go! station die verschillende Modbus sensoren heeft. Deze worden aangesloten via een virtuele IO bus module. Een installatie wizard zorgt voor automatische selectie van de IO module en koppeling.
Er is ook een aantal speciale, niet actieve, sensoren die rechtstreeks aangesloten worden op de CompactiMa module dit zijn de EC, pH en puls meters. Deze sluit u aan op de EC2 Ph2 module. Afhankelijk van het door u gekozen sensortype is er dus een ander type IO module nodig.

Bij het koppelen vindt nu een automatische controle plaats van het type waardoor een sensor niet meer op een verkeerd type ingang kan worden geplaatst. Wanneer u bijvoorbeeld een pH sensor type CompactiMa bus in het connections menu naar de kast sleept zal deze automatisch aan de juiste IO module gekoppeld worden.
 

Makkelijk vinden en oplossen van fouten in de configuratie
De opzet van de CX500 is zeer flexibel, hierdoor kan de configuratie (site) geheel naar wens aangepast worden. Met de CX Assistant kunt u eenvoudig en snel een site aanpassen en in de procescomputer uploaden. Deze flexibiliteit komt helaas wel met een prijs, er kunnen fouten in de configuratie ontstaan. Gelukkig voorkomt de CX Assistant dat een foutieve of onvolledige site in de controller wordt geüpload. Wanneer u de IO nog niet heeft toegekend, onmisbare onderdelen vergeten bent te configureren of niet gekoppeld heeft zal de site niet uploaden. In het Assets menu staat het overzicht van alle gekozen onderdelen. Als er nog een fout in de configuratie wordt geconstateerd zal dit herkenbaar zijn door een uitroep teken.

Met de nieuwe CX Assistant kunt u nu eenvoudig door de fouten heen lopen en deze aanpassen. Via de controls (Go to Controls) bij een vergeten of verkeerd geconfigureerd onderdeel of via connections (Go to Connections) wanneer een onderdeel nog niet is toegewezen aan een IO module.
U springt dan direct naar de locatie waar nog aanpassingen vereist zijn.

 

Advanced HortiMaX CX instellingen
Bij het uploaden naar de CX500 worden de gegevens van de configuratie klant gebonden, gekoppeld aan een specifieke kast en IPC. U moet dan ook voor het uploaden het serienummer van de kast en de IPC ingeven in het configuratiebestand. Elke keer na het uploaden zal activatie nodig zijn waarna eventueel een factuur voor gewijzigde onderdelen volgt. Bij de facturatie zullen de gegevens van IPC en kast aan uw debiteurengegevens gekoppeld worden.
Met de CX Assistant kunt u verschillende configuratiebestanden maken die u voor meerdere klanten kunt toepassen. Het was onze ervaring dat hierbij regelmatig vergeten werd de serienummers van kast en IPC aan te passen. Hierdoor werden onder hetzelfde debiteurennummer voor dezelfde serienummers verschillende activatie verzoeken aangevraagd. Dit werd weliswaar herkend in onze boekhouding maar werd niet voorkomen in de CX Assistant zelf. In de nieuwe CX Assistant kunt u nu alleen nog bij ‘Advanced settings’ de serienummers invoeren. Dit voorkomt dat ongewenst series nummers van een verkeerde klant worden overgenomen.
 

In de releasenotes van het programma is een compleet overzicht van wijzigingen te lezen. Lees ook zeker de vernieuwde CX Assistant Tutorial waarin de volledige werking van dit programma wordt toegelicht.

 

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico